ZF 24

Traderii de cereale se apără după „asaltul“ Concurenţei: Nu suntem singuri pe piaţa internaţională. Preţul trebuie să fie competitiv la export

Traderii de cereale se apără după „asaltul“...

Autor: Gabriel Razi

04.09.2013, 00:08 1097

Preţurile pentru principalele materii prime agricole au coborât cu până la 40%-50% faţă de sezonul trecut ca urmare a ofertei în creştere de pe piaţa internaţională, dar şi pentru că  Rusia şi Ucraina, puteri agricole la Marea Neagră, au recolte record, au afirmat ieri reprezentanţii Asociaţiei Române a Comer­cianţilor de Produse Agricole (ARCPA), orga­nizaţia locală a traderilor.

„Ce se întâmplă pe pieţele din regiune şi pe plan global are influenţă asupra pieţei din România“, a spus Vasile Varvaroi, preşedintele ARCPA şi membru în consiliul de adminis­traţie al Cargill, liderul local al comerţului cu cereale, cu afaceri de 462 de milioane de euro anul trecut.

Evenimentul organizat ieri de ARCPA i-a adus la aceeaşi masă, alături de Varvaroi, şi pe Ofelia Nalbant, vicepreşedinte ARCPA şi director comercial al Agrium-Agroport, Robert Arsene, membru al ARCPA şi director ge­neral al Agricover, şi Victor Beznea, membru al ARCPA şi director general al Prutul Agri Trade.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO