ZF 24

Transportatorii Rutieri sustin transferul camioanelor pe calea ferata, la costuri transparente

29.07.2009, 13:25 20

Uniunea Natioanala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) sustine proiectul pilot Ro-La al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, care presupune transportul camioanelor pe calea ferata pe ruta Bucuresti-Arad, dar la costuri transparente si nu considera ca tranferul transportului rutier pe calea ferata reprezinta o solutie pentru dezvoltarea infrastructurii in Romania.

“Sustinem proiectul Ministerului daca acesta se va desfasura in conditii comerciale favorabile. Ma refer la frecventa necesara a trenurilor, la punctualitate si la volumul transportat, precum si la preturi, care trebuie sa fie transparente. Transferul traficului rutier pe calea ferata nu reprezinta insa o solutie pentru dezvoltarea economica a Romaniei, in conditiile in care doar 0,01% din transportatorii rutieri folosesc calea fereata. In continuare vom avea nevoie de drumuri”, a declarat Ion Lixandru, vicepresedintele UNTRR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO