ZF 24

Tranzacţie surpriză: Banca Mondială devine acţionar la Teamnet

Bogdan Padiu, director general şi acţionar majoritar al firmei. Foto Mihai Dăscălescu

Bogdan Padiu, director general şi acţionar majoritar al firmei. Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Adrian Seceleanu

11.02.2014, 22:09 1557

International Finance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mondiale, va achiziţiona un pachet de acţiuni Teamnet, unul dintre cei mai mari integratori de soluţii IT din România, care a fost controlat până în anul 2012 de actualul deputat PSD Sebastian Ghiţă, potrivit unei informaţii publicate pe pagina web a IFC.

Divizia Băncii Mondiale va cumpăra acţiuni de 5 milioane de euro şi va acorda companiei şi un împrumut de 10 milioane de euro. Investiţia a fost aprobată de boardul IFC în data de 26 decembrie 2013, dar nu a fost încă semnată.

„Teamnet caută o finanţare de 25-30 mil. euro, pe care intenţionează să o obţină prin vânzarea de acţiuni şi împrumuturi“, pentru a-şi extinde operaţiunile, conform IFC.

Reprezentanţii Teamnet nu au făcut niciun comentariu în legătură cu aceste date până la închiderea ediţiei. Team­net, care a avut în 2012 afaceri de 53 mil. euro şi un profit net de 3,6 mil. euro, obţine 80% din venituri din contracte cu sectorul public, potrivit declaraţiilor lui Bogdan Padiu, director general şi acţionar majoritar al firmei. „Statul plăteşte greu, dar plăteşte“, explica anterior Padiu concentrarea Team­net pe acest tip de clienţi.       

Citiţi pe ZF Corporate despre:

- afacerile Teamnet şi structura veniturilor companiei

- contractele de servicii semnate de Teamnet în 2014  

- estimările lui Bogdan Padiu, acţionarul majoritar, cu privire la evoluţia  afacerilor până în 2016 

- informaţii despre înfiinţarea şi activitatea Teamnet

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.02.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO