ZF 24

Tudor Furir, importatorul Pernod Ricard: Va fi un an dificil, însă vor fi oportunităţi de creştere pentru companiile solide financiar

Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania

Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania

Autor: Florentina Niţu

23.06.2020, 18:05 150

♦ Pernod Ricard, unul dintre cei mai mari importatori de băuturi alcoolice din România, a înregistrat o scădere de 40% a vânzărilor în timpul stării de urgenţă, din cauza închiderii canalului HoReCa.

Pernod Ricard România, filiala locală a grupului francez cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari importatori de bău­turi alcoolice din România, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 201 mil. lei (42.000 eu­ro), în creştere cu 15% faţă de anul precedent, însă pentru 2020 estimează o scădere a veniturilor la nivelul din 2018, decelerare produsă de pan­demia de COVID-19. De altfel, profitul s-a înjumătăţit, de la 2,9 mil. lei în 2018 la 1,4 mil. lei în 2019.

„Businessul a scăzut cu aproape 40% în perioada stării de urgenţă, în mare parte din cauza închiderii totale a canalului HoReCa. Retailul a avut o scădere de 25% în aprilie, iar mai a fost la nivelul anului trecut. Cele mai afectate au fost brandurile super premium, precum Chivas, Martell, Mumm. Avem o presiune mare pe cash, deoarece nu am încasat nimic de la distribuitori de mai bine de două luni“, a spus Tudor Furir, directorul general al Pernod Ricard Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO