ZF 24

Turcii de la Kastamonu speră la un rulaj de 120 mil. euro în 2014 şi plănuiesc creşterea capacităţii de producţie

Anul trecut compania a finalizat o investiţie într-o fabrică nouă de PAL de 150 mil. euro

Anul trecut compania a finalizat o investiţie într-o fabrică nouă de PAL de 150 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu

14.11.2013, 00:08 363

Compania Kastamonu Ro­mânia (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul prelucrării lemnului din Turcia, şi-a bugetat pentru 2014 o cifră de afaceri de peste 120 mil. euro, în creştere cu 16% faţă de acest an. Compania estimează că va încheia anul în curs cu afaceri de aproximativ 100 mil. euro, mai mult cu aproximativ 40% faţă de anul 2012. Turcii de la Kastamonu sunt singurul ju­cător care încearcă să spargă supremaţia austriacă pe piaţa locală a lemnului.

„De la începutul anului piaţa în domeniul nostru de activitate a stagnat. În aceste condiţii, pentru creşterea cotei de piaţă existente a devenit prioritară activitatea de promovarea a produselor noastre. Pentru perioada următoare avem în vedere creşterea treptată a ca­pa­cităţii de producţie, în concordanţă cu dinamica vânzărilor“, a declarat pentru ZF Transilvania Radu Corăbian, directorul de vânzări al Kastamonu Ro­mania.

Produsele Kastamonu sunt fa­bri­cate pentru producătorii de uşi, dezvoltatorii imobiliari, reţelele de bricolaj, producătorii de mobilă, distri­buitorii de materiale şi accesorii pentru industria mobilei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO