ZF 24

UE a cerut institutiilor financiare finantare pentru Ucraina pentru a evita o noua criza a gazelor

20.06.2009, 13:24 14

Uniunea Europeana a cerut Fondului Monetar International (FMI) si altor institutii financiare internationale sa acorde finantare Ucrainei pentru ca aceasta sa isi poata achita datoriile pe care le are fata de Rusia, a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

In cazul in care Ucraina nu va putea plati gazele pe care le-a contractat de la Rusia, livrarile de gaze ar putea fi blocate incepand cu luna viitoare, insiv gazele care tranziteaza teritoriul ucrainean.

"Exista riscul unei noi crize majore a gazelor in cateva saptamani", a declarat Barroso reporterilor, facand o paralela cu oprirea gazelor pentru doua saptamani, in ianuarie, de catre Rusia.

Rusia a facut presiuni asupra Uniunii Europene pentru a oferi fonduri Ucrainei ca aceasta tara sa achizitioneze gazele naturale de care are nevoie pentru refacerea rezervelor de care avea nevoie pentru a trece de iarna.

Joi, compania de gaze Naftogaz Ukrainy a anuntat ca va avea nevoie de 4,2 miliarde dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO