ZF 24

Ultimele 2 programe operationale elaborate de Romania vor fi aprobate saptamana viitoare de CE

01.11.2007, 15:52 16

Comisia Europeana (CE) va aproba saptamana viitoare ultimele doua din cele sapte programe operationale sectoriale (POS) elaborate de Romania, a declarat, astazi, Razvan Cotovelea, director general al Autoritatii de Coordonare a Instrumentelor Structurale, citat de Mediafax.

Ultimele doua programe sunt POS Munca si Programul pentru Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

La inceputul lunii iulie, Romania a obtinut aprobarea Comisiei Europene pentru cinci din cele sapte programe operationale.

Comisia si-a dat acordul pentru Programul Operational Asistenta Tehnica, Programul Operational Regional, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, Programul Operational Sectorial Transport si Programul Operational Sectorial Mediu.

Aceste programe cumuleaza alocari de fonduri de la Uniunea Europeana de aproape 16 miliarde de euro, din cele 19,3 miliarde euro cat reprezinta fondurile totale pe care Romania le va putea atrage din fondurile structurale si de coeziune.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO