ZF 24

Una din patru rezervări la hotelurile Ibis se face online

Una din patru rezervări la hotelurile Ibis se face online

Autor: Adelina Mihai

03.08.2014, 12:28 98

Rezervările online au ajuns să reprezinte 28% din nu­mă­rul total de solicitări primite de reţeaua hotelieră Ibis România în primele şase luni ale anului, fie prin site-uri de specialitate (de tipul booking.com), fie direct pe site-urile hotelurilor.

Hotelurile Ibis, care fac parte din grupul internaţional Accor, au înregistrat în primul semestru al anului un  un grad de ocupare de 62% (cu peste 85.600 de camere rezervate), nivel aflat în creştere cu 12% faţă de perioada similară din 2013. Peste două treimi din rezervări au fost făcute de către persoanele care s-au cazat la hotel în interes de afaceri. În România, reţeaua hotelieră Ibis are patru hoteluri de trei stele (două în Bucureşti, unu în Constanţa şi unu în Sibiu), care au împreună 760 de camere.

În ceea ce priveşte distribuţia pe naţionalităţi a persoanelor care s-au cazat într-un hotel Ibis din România, datele furnizate de companie arată că românii au făcut 65% din rezervări, iar dintre străini cele mai multe camere au fost închiriate de către germani, italieni, francezi sau greci.

Cifra de afaceri pe anul trecut a celor patru hoteluri, controlate de omul de afaceri Radu Enache, nu a fost făcută publică. Pe lângă hotelurile Ibis, Accor mai deţine hotelurile Pullman şi Novotel din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO