ZF 24

Unde isi cauta joburi somerii de lux din Romania

Unde isi cauta joburi somerii de lux din Romania
22.10.2009, 00:15 51

Mariana era o femeie bogata pana sa dea faliment agentiaimobiliara, scrie Gandul. Ca economista acolo, castiga in jur de10.000 de lei.

In vara a devenit somera si a luat drumul Agentiei pentruOcuparea Fortei de Munca din sectorul 3, unde locuieste. Nu casa-si caute job, stia ca n-are nici o sansa la o leafa buna, cinumai ca sa primeasca indemnizatia de somaj. Ia 1.700 de lei - omica avere pentru un somer sarac; pentru ea, insa, somer de "lux",banii astia ar insemna cam cat o poseta de firma altadata.

La inceput ii era cam jena sa tot vina o data pe luna laAgentie, pentru viza obligatorie, dar acum s-a obisnuit sa asteptepe holuri langa lacatusi si strungari. "Din vara se afla insituatia asta si nici pana acum nu a reusit sa se angajeze. Dinfericire este tanara, singura si fara familie. Probabil ca inca arerezerve. De cand este criza, trec pe aici atat de multi someri,incat am ajuns sa ne salutam pe strada sau sa ne intrebam de vorbain parc, pe unde ne mai intalnim", spune Oana Matinca, referent laAgentie. Despre somerii de lux din Romania si cum au ajunsacestia sa depinda de indemnizatia de la stat cititipe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO