ZF 24

Unele laptopuri au ajuns mai ieftine decat desktop-urile

05.11.2007, 15:57 8

Declinul accelerat al preturilor pentru computere portabile, stimulat de avansurile tehnologice si cererea puternica, face posibile situatii in care, din doua sisteme de calcul cu configuratii echivalente, laptopul sa fie mai ieftin.

O asemenea situatie se regaseste in oferta eMAG.ro, cel mai mare retailer online de pe piata locala, unde un notebook Acer AS 5520, disponibil la un pret de 2.489 de lei, este cu aproximativ 200 de lei mai ieftin decat un sistem desktop cu aceeasi configuratie.

"Notebook-urile entry-level (slab echipate - n .red.) au coborat sub pragul de 15 milioane, iar notebookurile cu performante grafice imbunatatite se apropie de pragul de 25 de milioane. Trecerea se va face rapid in preferintele utilizatorilor si singurul lucru care poate amana acest proces este capacitatea restransa a producatorilor de a-si adapta capacitatile de productie pentru a face fata cererii" a declarat Lucian Condruz, director al departamentului Product Management al eMAG.

Ritmul de crestere a numarului de notebook-uri vandute in ultimele luni a dus la o erodare semnificativa a pretului pentru aceste echipamente, potrivit oficialilor eMAG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO