ZF 24

UniCredit Ţiriac a făcut profit de 14 mil. euro în T1

Răsvan Radu

Răsvan Radu

Autor: Ciprian Botea

12.05.2013, 20:59 818

UniCredit Ţiriac a obţinut în primul trimestru un profit net de 60 milioane de lei (14 mil. euro), în creştere de la 24 milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut.

WikiZf: Profilul companiei UniCredit Ţiriac

Banca a avut venituri operaţionale mai mari cu 16% datorită creşterii portofoliului de credite cu circa şase puncte procentuale. „Poziţia solidă a indicatorilor financiari şi aşteptările pozitive pe termen lung pentru piaţa locală au dus la achiziţia portofoliului de retail al RBS România“, a declarat Răsvan Radu, CEO al Uni­Credit Ţiriac şi pre­şe­­dintele grupului UniCredit în România.

Banca avea la sfârşitul lunii martie un stoc de credite de 17,3 miliarde de lei (3,9 mld. euro), cele mai mari creşteri fiind înregistrate pe zona finanţărilor acordate firmelor mici şi mijlocii. La acestea se adăugau credite de 700 mil. lei aflate în portofoliul UniCre­dit Consumer Financing, divizia de credite de consum a grupului UniCredit.

UniCredit Ţiriac şi UniCredit Consumer Financing au semnat cu RBS la sfârşitul lunii aprilie contractul de achiziţie a portofoliului de retail al britanicilor, care cuprinde active de circa 315 mil. euro (930 milioane de lei). Achiziţia ar urma să conducă la creşterea ponderii creditelor de retail în portofoliul băncii, concentrat în acest moment în zona finanţărilor corporate.

Depozitele atrase de Uni­Credit Ţiriac s-au majorat cu 9% faţă de sfârşitul primului trimestru de anul trecut şi au ajuns la 12 miliarde de lei (2,7 mld. euro). Raportul credite/depozite s-a îmbunătăţit astfel până la 143%, dar se menţine semnificativ peste media pieţei, de aproape 120%.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO