ZF 24

Unilever: România are una dintre cele mai mari creşteri din Europa. Îngheţata şi detergenţii au mers bine

Jarek Malinowski. Foto: Silviu Matei

Jarek Malinowski. Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

23.05.2013, 22:05 876

Jarek Malinowski, polonezul venit în urmă cu zece luni la conducerea operaţiunilor locale ale Unilever, spune că afacerile din România ale gigantului anglo-olandez au avansat anul trecut cu 5-10%.

„Businessul Unilever în România (afacerile din distribuţie, mai puţin veniturile fabricilor - n.red.) a avansat anul trecut cu 5-10% (high sible digit), aceasta fiind una dintre cele mai mari creşteri de la nivel european“.

Unilever South Central Europe, businessul de distri­buţie local al gigantului anglo-olandez, a obţinut în 2011 o cifră de afaceri de 727 mil. lei (171,5 mil. euro).

Pe piaţa locală cea mai mare pondere în totalul busi­nessului o au bunurile de îngrijire personală şi de îngrijire a locuinţei. Produsele alimentare şi îngheţata trec astfel pe plan secund.

„Totuşi, cele mai mari creşteri le-am înregistrat anul trecut pe segmentele îngheţată şi detergent. Evoluţii mai slabe am avut pe unele categorii mai mici“, adaugă el fără a da detalii.

În ceea ce priveşte evoluţia din acest an, Malinowski spu­ne că pieţele pe care activează compania avansează greu, însă „pentru Unilever anul a început bine“.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO