ZF 24

Unul din noua angajatori din Bucuresti nu a platit in ianuarie contributiile angajatilor pentru pensii

10.03.2010, 13:02 16

Administratorii de pensii se confrunta cu un fenomen foartegrav, atat pentru sistem, cat si pentru participanti - aparitiaconturilor goale si refuzul unor angajatori de a plati lunarcontributiile angajatilor, scrie BUSINESS Magazin.

"In luna ianuarie, din 90.000 de firme din Bucuresti, 10.000 nu auplatit contributiile la pensii pentru angajati", spune DoinaParcalabu, presedintele Casei Nationale de Pensii si alte AsigurariSociale. Iar in tara situatia este cu atat mai grava cu cat numarulangajatorilor care nu platesc lunar contributiile pentru angajatieste mult mai mare.

Din luna mai a anului 2008, cand a fost introdus sistemul depensii private, si pana acum, administratorii fondurilor de pensiiprivate obligatorii au achitat aproximativ 380.000 de lei catrepersoanele inscrise in sistem si care s-au pensionat, majoritateainainte de termen. Prima plata a fost facuta acum un an, dar sumatransferata beneficiarului nu a fost foarte mare - circa 400 delei.

Cititi mai multe despre sistemul de asigurari privateobligatorii pe www.businessmagazin.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO