ZF 24

Update: Inca trei zile de cosmar. Joi, Congresul va supune la vot inca o data planul de salvare

Inca trei zile de cosmar. Joi, Congresul va supune la vot inca o data planul de salvare
30.09.2008, 12:27 19

Presedintele SUA, George W. Bush va face o noua cerere Congresului american pentru ca acesta sa aprobe planul de salvare in valoare de 700 miliarde dolari.

Bush urmeaza sa tina un discurs inainte de deschiderea sedintei bursiere de la New York, dupa ce ieri indicele Dow Jones a inregistat cea mai mare scadere din istorie, depasind scaderea inregistrata in prima sedinta de dupa atentatele de la 11 septembrie 2001.

"Trebuie sa aducem in fata ceva care sa functioneze", a declarat Henry Paulson, seful Trezoreriei americane. In cadrul sedintei parlamentare de ieri, sefii democrati au declarat ca va mai avea loc o sedinta pe aceasta tema de-abia joi, pana atunci urmand ca administratia Bush sa refaca planul de salvare.

Conform Bloomberg, planul de salvare ar putea ajunge insa maine pe masa Senatului american (camera superioara), chiar daca a fost respinsa de Camera Reprezentantilor (camera inferioara).

Cu toate ca administratia Bush va trebui sa mai umble putin la planul de salvare pentru a castiga de partea sa pe republicani, aceasta va risca sa piarda voturile democratilor daca se vor indeparta prea tare de compromisul echilibrat la care s-a ajuns cu liderii congresului.

"Nu vor schimba radical planul", a declarat Pete Davis, presedinte in cadul Davis Capital Investment Ideas. "Vor face doar cateva schimbari minore si il vor trece. Aici vorbim de cata acoperire politica are planul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24