ZF 24

Va fi cunoscut 2010 in istorie ca anul falimentelor in Romania?

27.01.2010, 14:02 17

Mii de firme datornice au ajuns in ultimii doi ani in fatainstantei si au intrat iIn insolventa, dar mai putin de un sfertdintre acestea au dat deja faliment. Solutionarea acestor mii dedosare de insolventa ar putea face din 2010 anul cu cele mai multesi mai mari falimente din randul firmelor private.

"Vreau sa fiu optimist", spune Arin Stanescu, presedintele UNPIR(Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa si Restructurare)si coordonatorul casei de insolventa Reconversie si ValorificareActive (RVA Insolvency). Stanescu se refera la sansele pe care leau cele peste 21.000 de dosare deschise anul trecut de a evitafalimentul. Avocatul, unul dintre cei mai experimentati practicieniin insolventa de pe piata, crede ca, din cele 21.000 de cazurideschise anul trecut, 98% sunt de fapt dosare de faliment.

Termenul de insolventa, care a devenit foarte popular anul trecut,odata cu deschiderea acestei proceduri de catre companii mari sifoarte mari din Romania, suna mai bine si putin mai optimist fatade faliment. Totusi, 2010 ar putea ramane ca anul falimentelor inRomania.

Cititi mai multe pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO