ZF 24

Van Gent, XL Team: Păstraţi un echilibru între centrele de servicii IT şi companiile locale de software

Marc van Gent, directorul tehnic al XL Team
România este menţionată adesea ca un hub IT al Europei, aşa că ar putea evolua uşor într-un hub de inovaţie pentru continent.

Marc van Gent, directorul tehnic al XL Team România este menţionată adesea ca un hub IT al Europei, aşa că ar putea evolua uşor într-un hub de inovaţie pentru continent.

Autor: Adrian Seceleanu

15.10.2013, 00:08 133
O comparaţie între programatorii dintre Olanda şi România nu ar scoate în evidenţă multe diferenţe, dar este clar că în prima dintre ţări există oameni mai bine pregătiţi în serviciile de consultanţă IT şi în designul aplicaţiilor software, în timp ce numărul mare de profesionişti de IT din România este „un avantaj absolut“, a declarat Marc van Gent, directorul tehnic al companiei olandeze XL Team, un producător de software, aplicaţii şi pagini web care a deschis în 2012 un birou în România.
 
„Numărul de profesionişti IT foarte bine pregătiţi din România este un avantaj absolut. Până la urmă ceea ce contează este ca proiectele să fie finalizate, iar comunitatea IT din România poate face acest lucru“, a spus Van Gent.
 
În condiţiile în care are un număr semnificativ de programatori, Ro­mânia ar trebui să încurajeze creativitatea în rândul tinerilor, a adăugat el. „Am văzut deja o serie de iniţiative, însă acestea sunt limitate la un număr de start-up-uri. Este nevoie însă ca asemenea programe de inovaţie să fie extinse la nivelul universităţilor.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO