ZF 24

Vânzările de utilaje de construcţii ar putea ajunge din nou la nivelul din 2009

Vânzările de utilaje de construcţii ar putea ajunge...

Autor: Andreea Neferu

09.09.2013, 00:07 17
Piaţa utilajelor de construcţii, evaluată la 75-80 de milioane de euro, a intrat din nou în picaj după un prim semestru în care investiţiile de stat au fost diminuate puternic, iar cele private s-au menţinut la un nivel scăzut.
 
„În primul semestru din 2013 s-a înregistrat o scădere de 20% a volumului de vânzări de utilaje de con­strucţii, pe fundalul stagnării fondurilor europene şi al lipsei de lichidităţi de pe piaţa de construcţii“, spune Ana Nedelcu, marketing manager în cadrul Bergerat Monnoyeur.  Compania este distribuitorul în România al Caterpillar, unul dintre cei mai mari producători de utilaje de construcţii din lume. Anul trecut, Bergerat Monnoyeur România a înregistrat o cifră de afaceri de circa 28,7 milioane de euro, potrivit informaţiilor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 
Scăderea vânzărilor de utilaje de construcţii vine în contextul în care şi investiţiile în construcţii au cunoscut în primele şase luni ale anului un declin important, acest lucru fiind reflectat cel mai bine de evoluţia lucrărilor de infrastructură, sectorul care ar trebui să imprime un reviriment întregii pieţe a construcţi­ilor, dar nu reuşeşte. Astfel, primul semestru a adus o reducere cu circa 10,5% a lucrărilor de construcţii inginereşti, adică de drumuri, căi ferate, poduri, aeroporturi sau metrou, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO