ZF 24

"Viciul" fast-food-ului va fi platit incepand din martie 2010

06.01.2010, 10:47 27

Taxa pe fast food va fi perceputa incepand cu luna martie 2010si impusa companiilor care produc, importa sau prepara produse tipfast food, de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum sibauturi racoritoare, cuantumul contributiei urmand sa fie stabilitprin negocieri cu firmele respective, informeaza Mediafax.

Taxa va fi platita de toate persoanele juridice care produc,importa sau prepara alimente nerecomandate cu continut crescut desare, grasimi, zahar si cu aditivi alimentari, iar in aceastacategorie vor fi incluse produsele tip fast food, produse depatiserie-cofetarie, snacksuri şi chipsuri, precum si bauturileracoritoare, cu exceptia apei plate imbuteliate sau apei mineraleimbuteliate si a sucurilor naturale proaspete din fructe silegume.

Lista completa a produselor alimentare considerate nerecomandatedin cauza continutului crescut de sare, grasimi, zahar, precum sicu aditivi alimentari va fi aprobata prin hotarare de guvern,conform proiectului de lege care introduce taxa fast-food.

Cuantumul contributiei va fi stabilit prin negocieri intreMinisterul Sanstatii si companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO