ZF 24

Viktor Iuscenko preia controlul asupra trupelor Ministerului de Interne

25.05.2007, 15:48 10

Presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, a preluat prin decret, astazi, controlul asupra trupelor Ministerului de Interne, detinut pana acum de acest minister, informeaza AFP, citand textul unui decret publicat pe site-ul Presedintiei de la Kiev.

Decretul stipuleaza "retragerea trupelor comandamentului Ministerului de Interne si plasarea lor sub controlul presedintelui".

Potrivit unei traditii mostenite de la URSS, mentinuta in Rusia si in mai multe foste republici sovietice, ministrul de Interne are la dispozitie mai multe unitati militare destinate sa asigure securitatea in interiorul tarii.

Anterior, Parchetul general anuntase deschiderea unei anchete penale impotriva ministrului ucrainean de Interne, Vasil Tusko, dupa ciocnirile, produse cu o zi inainte, intre reprezentantii diferitelor corpuri ale fortelor de ordine.

"O ancheta penala pentru abuz de putere a fost initiata impotriva ministrului de Interne", a anuntat procurorul general interimar, Viktor Semciuk, pe fondul unei noi accentuari a crizei din Ucraina.

Tusko a dat "ordine ilegale" mai multor reprezentanti ai ministerului sau de a "patrunde" in cladirea Parchetului general (unde s-au confruntat cu gardienii), a explicat Semciuk. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO