ZF 24

Vladescu: Reinventam impozitul pe scaun al lui Remes?

Vladescu: Reinventam impozitul pe scaun al lui Remes?
08.04.2009, 19:26 30

Aplicarea unui impozit forfetar pentru taxarea companiilor care declara sistematic pierdere este o discutie veche in Ministerul Finantelor, de cind cu impozitul pe scaun al lui Remes, dar o asemenea idee nu poate fi valabila pentru toata economia, afirma Sebastian Vladescu, fost ministru liberal al finantelor.

"Eu am intentionat sa pun un impozit pe suprafata comerciala. Astfel de impozite exista in alte tari, insa doar pe tipuri de activitate, nu la gramada. Daca vezi ca niste firme declara constant pierdere, te duci sa vezi de ce, dar daca nu esti in stare e alta discutie si nu poti sa penalizezi pe toata lumea din cauza asta”, spune Vladescu.
El considera ca un asemenea impozit ar putea functiona pentru restaurante si baruri.

"De pilda, restaurantele din primul inel al Bucurestiului ar putea fi taxate cu 5.000 de euro. O alta varianta ar fi sa existe o echipa speciala care sa verifice cum sunt inregistrate in contabilitate nuntile si alte evenimente, platita foarte bine pentru a nu fi corupta. Altminteri, aplicarea impozitului la gramada este neproductiva si nu obtii decit inchiderea unor companii.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO