ZF 24

Vladimir Putin se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel în Franţa

Vladimir Putin se va întâlni cu cancelarul german...

Autor: Iuliana Enache

03.06.2014, 16:05 412

"Este prevăzută o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel vineri dimineaţa, înainte de începerea ceremoniilor oficiale", a declarat Iuri Uşakov, citat de agenţiile ruse.

În acelaşi moment, serviciul de presă al Kremlinului a anunţat într-un comunicat că cei doi lideri au vorbit despre situaţia din Ucraina prin telefon, marţi.

"În apropierea întâlnirii lor bilaterale din Normandia la 6 iunie, liderii au schimbat puncte de vedere privind situaţia din Ucraina. Preşedintele rus şi cancelarul german s-au pronunţat pentru punerea în aplicare a măsurilor coordonate în vederea detensionării crizei", a anunţat Kremlinul.

"Negocierile Rusia-UE-Ucraina privind livrarea gazelor naturale au fost, de asemenea, evocate", a adăugat el.

Putin, care va merge în Franţa începând din iunie şi va lua cina la Elysée cu omologul său François Hollande, va avea o întâlnire, vineri în Normandia cu premierul britanic David Cameron.

Întrebat în legătură cu posibilitatea unei întâlniri între preşedintele rus şi omologul său american Barack Obama la aceste ceremonii, Uşakov a declarat că acest lucru "nu este prevăzut", potrivit agenţiei ruse RIA Novosti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO