ZF 24

Vosganian este de acord cu tranzactionarea energiei si la BRM

28.01.2007, 16:21 13

Ministrul Economiei si Comertului, Varujan Vosganian, a declarat ca nu are nimic impotriva ca Bursa de Marfuri sa tranzactioneze si ea "pentru o vreme" energie, daca va primi avizul Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).
El a adaugat ca OPCOM, singura piata autorizata sa intermedieze tranzactii cu energie electrica, a avut pana acum "o functionare rigida".

Bursa Romana de marfuri (BRM) a solicitat ANRE sa-i acorde licenta pentru intermediere tranzactiilor cu energie electrica.

"Intentionam sa le acordam licenta, pentru a creste concurenta. Orice duce la concurenta si transparenta pe piata este binevenit. Avand in vedere cerintele Uniunii Europene, care prevede ca si nou venitii sa isi gaseasca loc pe piata, toti actorii trebuie sa faca demersuri pentru a se crea drepturi egale pentru toti", a declarat presedintele ANRE, Nicolae Opris.

Reprezentantii BRM au critacat, recent, activitatea operatorului pietei de energie electrica OPCOM, afirmand ca tranzactiile realizate pe una dintre platformele administrate de acesta sunt lipsite de transparenta si au anuntat ca intentioneaza sa ofere producatorilor si furnizorilor de energie posibilitatea de a efectua tranzactii pe o platforma proprie.

In replica, oficialii OPCOM au respins afirmatiile, sustinand ca acestea sunt motivate de dorinta BRM de a obtine exclusivitatea tranzactiilor de electricitate. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO