ZF 24

Washingtonul îndeamnă Statul Islamic să elibereze "imediat" ostaticii japonezi

Washingtonul îndeamnă Statul Islamic să elibereze...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

20.01.2015, 20:56 306

"Statele Unite condamnă cu forţă ameninţarea proferată de SI de a ucide cetăţeni japonezi. Facem apel la eliberarea imediată a acestor civili şi a tuturor celorlalţi ostatici", a îndemnat, citată într-un scurt comunicat, Jennifer Psaki, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat.

Diplomaţia americană a precizat că Washingtonul îl "susţine deplin" pe aliatul său în acest dosar, iar premierul japonez Shinzo Abe a subliniat că ţara sa "nu va ceda" în faţa SI, care cere o răscumpărare în valoare de 200 de milioane de dolari autorităţilor de la Tokyo în schimbul cruţării vieţii cetăţenilor japonezi.

"Suntem solidari cu Japonia, cu care ne aflăm în strânsă coordonare", a adăugat Psaki, anunţând că secretarul John Kerry urmează să discute la telefon cu omologul său japonez Fumio Kishida.

Gruparea SI a ameninţat cu executarea celor doi ostatici, pe care afirmă că-i deţine într-o nouă înregistrare video a cărei autenticitate nu a fost stabilită în mod oficial.

SI a executat deja, prin decapitare, cinci occidentali, inclusiv americani. Washingtonul are o politică foarte fermă în privinţa ostaticilor, excluzând orice plată a vreunei răscumpărări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO