ZF 24

Weber, Ursus Breweries: Nu am finalizat inca bugetul pentru 2009

22.01.2009, 21:00 15

Ursus Breweries, cel de-al doilea jucator al pietei berii din Romania, nu a finalizat inca bugetul pentru anul acesta, potrivit declaratiilor lui Stephan Maria Weber, presedintele companiei.

„Nu am inchis bugetul inca. Asta nu inseamna ca nu vom investi in promovare anul acesta. Vom profita de bugete la maxim”, a declarat presedintele Ursus Breweries, companie care a incheiat recent un contract de sponsorizare de peste sase milioane de euro cu echipa nationala de fotbal pentru urmatorii patru ani.

Vanzarile filialei SABMiller din Romania au inregistrat o crestere de doar 11% in trimestrul trei al anului financiar 2008-2009, in scadere cu sase procente fata de aceeasi perioada a anului precedent.

„Consumul de bere pe perioada verii este mult mai mare decat cel din afara perioadei verii. Important este cum a crescut cota de piata”, a motivat Weber rezultatele inregistrate in ultimul trimestru al anului trecut.

Cota de piata actuala a Ursus Breweries este de 26,3%, in crestere cu aproximativ patru punte procentuale fata de rezultatele cu care Ursus Breweries a finalizat anul financiar precedent.

„Criza incepe in mintea oamenilor, dar acestia vor continua sa faca petreceri, zile de nastere si nunti. Au fost niste ani cu o crestere accelerata, in ultimii zece ani piata locala a berii triplandu-se ca marime. Ne asteptam la o stagnare a pietei anul acesta sau la o crestere moderata, de sub 10%. Cresterea noastra va fi peste media pietei in 2009”, a spus presedintele Ursus.

Ursus Breweries este producatorul de bere cu cea mai mare cifra de afaceri in 2007, aproximativ 277 de milioane de euro. Compania are pe plan local patru capacitati de productie si peste 1.300 de angajati, in portofoliul sau fiind brandurile Timisoreana (cel mai vandut brand de bere in 2008), Ursus (cel de-al doilea cel mai vandut brand din restaurante si terase), Ciucas, Stejar, Peroni si Pilsner Urquel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO