ZF Live

Când vor veni primii bani europeni în România? VIDEO

11.09.2014, 18:07 114

Numirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională ar putea contribui semnificativ la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020, prin optimizarea a trei zone importante – instituţională, a beneficiarilor privaţi şi publici şi cea de lobby, a declarat Cosmin Drăgoi, specialist în fonduri europene, prezent la emisiunea ZF Live.

El consideră că primii bani europeni vor ajunge în România în vara anului următor, în cel mai optimist scenariu, din cauza întârzierilor care există deja. 

"O evaluare de proiect durează minim şase luni. Dacă am avea apeluri de proiecte în octombrie, varianta cea mai optimistă, care să dureze minim o lună, înseamnă deja noiembrie. Plus şase luni evaluare, o lună contractare, o lună efectuare de cheltuieli şi rambiursare. Înseamnă că primii bani europeni vor veni de acum într-un an de zile minim", a spus Drăgoi. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO