ZF Live

VIDEO: Amiralul american Scott Moore, la ZF Live: Un lider trebuie să conducă prin exemplu, să fie cel mai dedicat din echipă. Dacă doar dai ordine, oamenii îşi dau seama că nu eşti implicat

29.05.2015, 15:41 2645

Cheia pentru a fi un lider de succes, din experienţa mea, este să asculţi sfaturile persoanelor din jur. De multe ori liderii nu sunt cei mai experimentaţi din grup, mai ales în armată. Primul pas spre succes este să îţi asculţi oamenii, iar al doilea este să poţi să iei decizii dificile, a declarat la ZF Live Scott P. Moore, US Navy Seal Rear Admiral. 


Ce a mai spus la ZF Live Scott P. Moore

Adevărul este că tu eşti la conducere, trebuie să laşi egoul la o parte şi să iei o decizie. O altă cale să reuşeşti este să facă oamenii să îl urmeze. Tu faci planul, dar eşti în mijlocul acţiunii, iar oamenii te urmează, nu le spui doar ce trebuie să facă ei. Pentru că atunci oamenii simt că trebuie să te urmeze, dacă te văd pe tine ca exemplu.

Liderul trebuie să fie cel mai dedicate sarcinii. Dacă doar dai ordine, oamenii îşi dau seama că nu eşti atât de implicat. Trebuie să conduci prin exemplu.

Este mult mai uşor să fii un lider bun dacă lumea te place, dar am cunoscut şi lideri care nu erau plăcuţi, dar erau foarte eficienţi, pentru că aveau rezultate, ghidau oamenii în aşa fel încât să îşi atingă obiectivele.

În general sunt multe care se pot transfera din armată în sectorul de afaceri. În armată există atâta presiune, de viaţă şi de moarte, iar când asta se întâmplă trebuie să filtrezi toate lucrurile care nu sunt necesare şi să te focusezi pe obiectivul principal.

La fel este şi în afaceri, numai că în loc să cauţi rezultate, cauţi profit. Am lucrat cu numeroase business-uri şi i-am învăţat cum să îşi facă echipele pentru a atinge un potential maxim.

Când mergem la o afacere, iau împreună cu mine mai mulţi colegi SEAL. Dacă întrebi angajaţii ce părere au despre lideri, veţi vedea că undeva pe scara ierarhică aproape întotdeauna este cineva care nu îşi face treaba bine.

Eu cred că dacă te focusezi pe lideri şi pe abilitatea lor de a se îmbunătăţi şi de a se alinia cu viziunea generală a companiei, este un pas mare spre succesul companiei. Dacă începi într-o companie cu liderii, restul va urma. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO