ZF Live

VIDEO ZF Live. „O cafenea este o afacere de viitor pentru tinerii care vor să intre în antreprenoriat”. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 20 ianuarie, cu Sherif Abdala, un libanez care vinde cafea de peste un milion de euro

Autor: Octavian Calei, Ioana Mihai-Andrei

20.01.2014, 14:30 1030

O cafenea poate fi o afacere profitabilă pentru cei care vor să intre în antreprenoriat, în special pentru tinerii care vor să se implice personal într-un business, a spus la ZF Live, Sherif Abdala, un libanez care importă cafea în România. 

Marjele de profit în acest business pot ajunge chiar şi la 150%, în condiţiile în care costul real al unei cafele de calitate este de 30 de bani.

„Piaţa cafelei din România a crescut chiar şi în perioada de criză”, a spus Sherif Abdala, antreprenor care este activ în industria cafelei din 1990 în România. Businessul libanezului creşte în ritm alert, fiind furnizorul cafelei vândute la Springtime şi al mărcilor proprii 365 pe care Mega Image o pune pe rafturi.

Firma lui Abdala, Gourmet Coffee, importă 24 de tipuri de cafea pentru clienţii din horeca. 50% din cifra de afaceri a companiei este realizatâ din vânzârile către circa 200 de clienţi - baruri, cafenele şi hoteluri, deopotrivă prin marca proprie Gourmet Coffee sau prin mărci proprii ale acestor companii, între care se numără Mega Image, Springtime, Delicateria, Teo’s Cafe (din Iaşi), hotelurile Phoenicia, Ibis Constanţa, Pullman, Siqua (Bucureşti), magazinele The Place. 42% din cifra de afaceri este realizată din activităţi de vending, cu marca Gourmet Coffee, dar şi altele create special pentru clienţi, între care se numără Vodafone, DK Vending şi Marido Cafe.

Gourmet Coffee a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei, în scâdere faţâ de 2011, când a avut vânzări de 6,6 milioane de lei. În 2012 profitul înregistrat de firmă s-a plasat la 40.000 de lei iar estimările antreprenorului pentru anul care tocmai s-a încheiat se referâ la o cifră de afaceri de peste 12 milioane de lei, pentru că a câştigat mulţi clienţi noi.

Citiţi aici povestea libanezului vinde cafea de peste un milion de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO