ZF Live

VIDEO ZF Live.De ce nu este bun noul cod al insolvenţei şi cum ar trebui modificat? Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 7 octombrie, cu Speranţa Munteanu, partener advisory la KPMG

Autor: Octavian Calei

07.10.2013, 14:35 575
Noul cod al insolvenţei aduce patru modificări semnificative, unele prevederi nefiind coerente în cadrul legii, a spus Speranţa Munteanu, partener advisory la KPMG, prezentă la emisiunea ZF Live de luni, 7 octombrie, transmisă de luni până vineri de la ora 12:00 pe live.zf.ro.

„Prima modificare este o restrângere a duratei planului de restructurare de la 3 ani la un an. A doua modificare este un drept acordat exclusiv creditorului fiscal să facă executări silite pentru creanţe neplătite în timpul procedurii iar a treia este aceea că legea este de imediată aplicare, cu începere din 25 octombrie”, a spus Munteanu.

Termenul foarte aproapiat de intrare în vigoare a noului cod al insolvenţei a luat prin surprindere mediul de business şi ridică semne de întrebare în privinţa planurilor de restructurare care urmau să intre în aplicare în următoarele luni, fiind construite pe o perioadă de 3 ani, nu pe un an, cât prevede noua lege.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO