VIDEO ZF Live.„Elevii de nota 7-8 ajung manageri sau antreprenori iar cei de 10 ajung buni specialişti care lucrează pentru ei”.Urmăriţi înregistrarea emisiunii de joi, 24 aprilie, cu Dan Berteanu, managing partner AchieveGlobal

24 apr 2014 Ziarul Financiar

„Elevii de nota 10 nu ajung manageri din experienţa mea, ci cei de 7-8 ajung. De obicei ajung specialişti foarte buni cei de 10 dar lucrează pentru cei de 7-8”, a spus Dan Berteanu, managing partner AchieveGlobal, unit of United Business Dynamics, prezent la emisiunea ZF Live de joi, 24 aprilie.

El a explicat faptul că studenţii care încheie anul cu 7-8 au o predispoziţie mai mare pentru risc, venind la unele examene nepregătiţi, în timp ce personalitatea celor de nota 10 nu are toleranţă mare riscurile implicate de conducerea unei afaceri.

„Cred că e nevoie de timp ca să avem şi noi manageri buni în România. Şi mai avem nevoie de ceva. Cred că nu ne bucurăm de reuşite şi de succes, trecem foarte uşor peste ele. Dacă nu ne bucurăm de succes, oamenii nu o să ştie că îl avem”, a mai spus invitatul ZF Live.

 
Cuvinte cheie:
zf live
, manageri
, antreprenori
, riscuri
Printeaza
Momentan este un comentariu Comenteaza si tu
Comentarii (1):
ihornea - 06 mai 2014, 18:11

1. In primul rand aceasta latura de business numita "training" sau "instruire" sau "dezvoltare" este mai repede un domeniu sau, mai corcect, domeniul in care actioneaza aceste firme de HR. Ceea ce este semificativ ramane relatia lor exclusiva cu multinationalele si mai ales faptul ca au acceptat ca evolutie trecerea de la conceptul de "personal" la cel "human resources". In toata aceasta trecere s-a obtinut doar o depersonalizare a omului. El devine resursa si se supune regulilor resurei, adica sa treaca prin faza de "supra productie", de "devalorizare" si chiar cea de nevioa de "casare" a resurselor care nu mai sunt necesare, ca urmare a perimarii lor in timp. Chiar exempul cu sudorii este foarte elocvent. Ei cauta sa se muleze unor cerinte si sa le satisfaca cel mia bine, deoarece finalitatea actiunii lor se vede mult mai tarziu. Oare ei aplica acest principiu "cand e bine, e bine sa schimbi"? Si…

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide