ZF Live

Video ZF Live: Popescu, ING Asigurări: Piaţa asigurărilor de viaţă ar putea creşte în acest an cu 5%

Autor: Roxana Rosu

03.03.2015, 15:12 171

Piaţa asigurărilor de viaţă ar putea creşte cu 5% în 2015, după ce industria a fost marcată în ultimii ani de scăderi, pe fondul crizei economice, a declarat marţi la ZF Live Marius Popescu, director general ING Asigurări.

“Piaţa a scăzut anul trecut cu 2,4%. De la declanşarea crizei industria a scăzut contant. Oamenii au început să taie din produsele discreţionare, nu pot tăia din mâncare, energie. Asigurările de viaţă reprezintă doar 0,3% din PIB, adică 1,6 miliarde lei. Acum calea spre revenire economică este mult mai clară, vedem că se îmbunătăţeşte situaţia vizibil”.

O măsură care ar putea ajuta dezvoltarea mai rapidă a sectorului este creşterea limitei de deductibilitate la angajator, la 650 euro pe an, prevăzută în proiectul noului Cod Fiscal. Suma acoperă atât asigurările de viaţă, cât şi zona de pensii şi angajatorul ar trebui să decidă împreună cu angajatul cât se duce pe sănătate şi cât pe pensii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
AFACERI DE LA ZERO