ZF Live

ZF Live. Dan Popovici, OTP Asset Management: Sunt şanse să vedem Aeroportul Otopeni listat la bursă într-un an

Autor: Bianca Dorobanţu

20.12.2016, 00:04 306
Aeroportul Otopeni ar putea fi listat la Bursa de Valori Bucureşti peste un an, pe fondul creşterii eco­no­mice înregistrate de România, ceea ce de­termină populaţia să călătorească mai mult, consideră Dan Popovici, di­rector general al OTP Asset Mana­ge­ment.

„Atâta timp cât există creştere economică în România, oamenii vor începe să câştige mai mult şi vor pleca mai mult în excursii în străinătate. Acest lucru înseamnă o creştere a numă­rului de oameni care tranzitează aero­portul din Bucureşti. Sunt şanse să-l vedem la bursă poate într-un an“, a spus Popovici la ZF Live.

Economia României ar putea înregistra în 2016 o creştere de 4-5%, cel mai mare avans din rândul celor 28 de state membre ale Uniunii Europene, potrivit prognozelor Băncii Mondiale şi ale Fondului Monetar Internaţional.

Pe de altă parte, bursa româ­nească nu a fost cuplată la creşterea eco­no­mică, care la nouă luni afişează 4,6%. În prezent, indicele BET este în creş­tere cu 0,8% faţă de începutul anului, evoluţie determinată în prin­cipal de acţiunile OMV Petrom, care are 16,7% din indice. Acţiunile SNP au crescut doar într-o săptămână cu 11%, la 0,26 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO