ZF Live

ZF Live. Ladislau Csorba, CEO & global health insurance director, IQ MED: Cererea de asigurări private de sănătate a crescut şi creşte constant. La noi creşterea este de 20-25% pe an

Autor: Mircea Nica

10.05.2023, 18:20 185

♦ Anul acesta avem cereri de despăgubire tot timpul, sunt multe îmbolnăviri. Istoric, cea mai mare despăgubire pe care am văzut-o la clienţii mei într-un an a fost de 300.000 euro, susţine Ladislau F. Csorba.

Cererea de asigurări private de sănătate a crescut şi creşte constant, dar o parte din oamenii care sunt interesaţi de o asigurare privată de sănătate sunt deja bolnavi, a spus Ladislau F. Csorba, CEO & global health insurance director, IQ MED, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Cererea de asigurări private de sănătate a crescut şi creşte constant. La noi creşterea este de 20-25% pe an. Anul trecut am avut circa 2-3 mil. euro în prime de asi­gurare. Când cumperi o asemenea asigurare este un for­mular care include un chestionar medical. Sunt 13-14 do­menii medicale ale corpului. De regulă dacă sunt probleme estimate ca având risc se generează o excludere şi există o metodologie de evaluare a riscului la fiecare asigurător. Sunt mulţi oameni care sunt în continuare interesaţi, o parte din ei sunt deja bolnavi, dar o parte din ei află că există asemenea asigurări. Am avut multe situaţii în care un membru de familie a păţit ceva şi nu mai era asigurabil, dar restul familiei a aflat că pot fi asiguraţi şi şi-au luat asigurare“, a explicat Ladislau F. Csorba.

El a mai explicat că majoritatea clientelei sunt români care stau în România şi care doresc să aibă această siguranţă că dacă păţesc ceva pot să se ducă să se trateze unde vor ei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

ZF Live
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO