ZF News

Americanii de la ADP: Am pregătit timp de un an deschiderea centrului din Bucureşti

Mark Benjamin, global enterprise solutions president pentru ADP

Mark Benjamin, global enterprise solutions president pentru ADP

Autor: Corina Mirea

26.02.2015, 00:06 4141
Gigantul american Automatic Data Processing (ADP), unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de management al resurselor umane şi de outsourcing, a deschis marţi seară, oficial, primul său centru de suport din România, la Bucureşti.
 
Mişcarea a fost gândită de companie încă din 2013, iar pregătirea deschiderii centrului de su­port a durat un an, potrivit lui Mark Ben­jamin, global enterprise solutions presi­dent pentru ADP. În prezent, 65 de oameni fur­­ni­zează deja suport în şapte limbi străine pen­tru clienţi din Europa, iar peste trei ani ADP România va ajunge să nu­mere 500 de salariaţi şi să deservească firme din 30 de ţări în 14 limbi străine (şi în afara Europei).
 
„Am făcut o analiză foarte amănunţită în zona europeană pentru a deschide acest centru şi am ales România nu doar pentru bazinul mare de candidaţi tineri care ies de pe băncile facultăţilor, ci şi pentru competenţele lor interdisciplinare şi de limbă străină. Ne-a impresionat numărul de limbi străine pe care românii le vorbesc, de la engleză la franceză, italiană sau chiar la portugheză. Nu în ultimul rând, România este poziţionată bine pe harta europeană”, a spus Mark Benjamin.
 
El susţine că procesul de deschidere a centrului de suport din România a fost “lin şi chiar rapid”, prin comparaţie cu cel derulat în alte ţări, şi că procedura cea mai lungă a fost cea de alegere a clădirii în care vor lucra angajaţii ADP şi obţinerea tututor avizelor de funcţionare. Pentru a deschide t mai repede biroul din Bu­cu­reşti, reprezentanţii ADP au co­la­borat cu cabinetul primu­lui- ministru, dar şi cu ambasada SUA în România.
 
Benjamin nu a dorit să pre­ci­ze­­ze care au fost celelalte ţări care au „luptat” cu România pentru a ob­ţine investiţia ADP, pe motiv că gigantul american conti­nuă să se uite la alte zone pentru extindere. To­tuşi, el susţine că salariile din Ro­mânia, printre cele mai mici din Uniunea Euro­peană, nu au fost criteriul care a decis deschi­de­rea centrului de suport la Bu­cu­reşti. În Ro­mâ­nia, salariul mediu net este puţin sub 400 de euro pe lună, mai mare doar ca în Bul­garia şi la o diferenţă semnificativă de pieţe pre­cum Polonia (circa 700 de euro), Italia (1.900 de euro) sau Marea Britanie (2.600 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO