ZF News

(P) Vrei să-ţi lansezi o afacere online? Startup Weekend poate fi punctul de plecare

(P) Vrei să-ţi lansezi o afacere online? Startup...
23.10.2013, 11:31 496

Trecerea de la statutul de angajat la cel de antreprenor poate fi însoţită de incertitudini şi posibile riscuri. Tocmai din acest motiv a apărut Startup Weekend. Acest eveniment care se desfăşoară în weekend-ul 1-3 noiembrie la Iaşi este terenul sigur pe care pot fi testate, fără nici un risc, noi idei de afaceri din domeniul online.

Startup Weekend Iaşi va fi găzduit în inima orasului, în cladirea United Business Center şi va începe vineri seară la ora 18 când vor fi prezentate ideile de afaceri ale participanţilor. Apoi, printr-un sistem de vot vor fi alese cele mai bune idei iar în jurul acestora se vor alcătui echipe. Sâmbătă şi duminică, fiecare echipă va lucra la ideea de afacere şi va beneficia de sfatul unor mentori pentru a o transforma într-o afacere online reală. Duminică, evenimentul va culmina cu prezentări în faţa juriului şi a potenţialilor investitori.

Mentorii care le vor oferi sfaturi participanţilor pe tot parcursul week-end-ului sunt antreprenori care au lansat până acum afaceri online de succes: Frederic Lasnier(CEO Pentalog), Bogdan Iordache(fondator How to Web), Iwen Fuld(co-fondator startersquad.com), Emanuel Martonca(CEO Thinslices), Cosmin Ghinea(Business Development Manager Mincubator şi Mediafax Group), Ana Maria Andronic(avocat specializat pe tranzactii IT si proprietate intelectuala), Ilie Ghiciuc(co-fondator Thinslices, CTO Hppy si makerSQR), Gianmarco Carnovale(antreprenor, business angel)

"Prin această initiaţivă vrem să promovăm spiritul antreprenorial, pentru că stim că există potenţial. Vrem să aducem în acelaşi loc oameni pasionaţi de antreprenoriat, cu competenţe complementare care să formeze echipe şi să lanseze startup-uri în domeniul online. La început poate părea o joacă, însă Startup Weekend Iaşi este o ocazie excelentă de a cunoaşte noi colaboratori, de a fura din secretele succesului împărtăşite de oameni cu experienţă sau chiar de a obţine finanţare daca ideea îi va impresiona pe investitori." a declarat Cătălin Scripcariu unul dintre iniţiatorii acestui eveniment care a participat şi el la rândul lui la Startup Weekend Mureş.

Aşadar, la Startup Weekend Iaşi sunt aşteptaţi toţi cei care au idei de afaceri în domeniul online şi vor sa le pună în practică: antreprenori, programatori, web-designeri, oameni de marketing online, manageri de produs.

Pentru mai multe informaţii şi înscrieri, cei interesati pot accesa site-ul evenimentului: iasi.startupweekend.org

Startup Weekend este un eveniment care a avut loc prima dată în 2007 în oraşul american Boulder iar de atunci a fost organizat în peste 300 de orase importante ale lumii printre care Los Angeles, New York, Sydney, Tokyo. Primele ediţii din România au avul loc la Târgu Mureş, Cluj şi Bucureşti.

Startup Weekend Iasi este energizat de Express Cafe şi sponsorizat de Romsoft, Salad Box, Icar Tour si elance.com. Partner logistic: Tarom

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO