ZF News

Statul a vândut cu discount de 9% pachetul de 15% din Transgaz. A luat 179 lei pe acţiune, faţă de 197 de lei, ultima cotaţie de marţi de la BVB. Suma totală, 72 mil. euro

Statul a vândut cu discount de 9% pachetul de 15% din...

Autor: Stefan Musgociu

17.04.2013, 09:56 1896

"Preţul la care s-a adjudecat este de 179 lei pe acţiune, ceea ce ne permite să încasăm 72 milioane euro. Este baza de pornire pentru celelate privatizări pe care le vom avea în acest mod", a afirmat Niţă.

El a spus că această ofertă publică secundară este un succes şi "un bun început" pentru alte listări ale pachetelor minoritare din companiile de stat.

"Aşa cum anticipam, aseară s-a finalizat subscrierea la oferta noastră la Transgaz. Am avut o suprasubscriere, suntem mulţumiţi de listare, este un success. Este un început bun pentru procesul de privatizare a pachetelor minoritare din companiile de stat şi pentru piaţa de capital. Să fie clar pentru toţi cei care îmi tot găsesc tot felul de chichiţe, vor mai urma privatizări", a mai spus Niţă.

Ultima cotaţie a acţiunilor Transgaz de marţi de la Bursa de Valori Bucureşti a fost de 197 de lei, în scădere cu 1% faţă de şedinţa precedentă, nivel care plasa la acel moment valoarea pachetului de 15% vândut de stat la circa 79 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO