ZF News

„Statul e total absent din ecuaţia sectorului construcţiilor. Nu există investiţii ale statului, iar locuinţele sociale sunt total abandonate“

„Statul e total absent din ecuaţia sectorului...

Autor: Andreea Neferu

20.11.2013, 00:08 224
Constantin Hariton, direc­to­rul general al produ­că­to­ru­lui de materiale de con­strucţii Saint-Gobain Con­struc­tion Products – Rigips Bu­siness Unit, spune că statul nu se im­plică în dinamizarea sectorului con­struc­ţiilor, care ar putea avea o con­tri­buţie importantă la creşterea eco­no­mică.
 
„Statul e total absent din ecuaţia sectorului construcţiilor. Nu există in­ves­tiţii ale statului, locuinţele sociale sunt total abandonate şi este o absenţă a pro­iec­telor legislative care să dina­mi­ze­ze sectorul. În toată Europa, există o pre­ocupare a guvernelor de dezvol­tare a sectorului construcţiilor, care an­ga­jea­ză foarte multă forţă de muncă“, a ex­pli­cat Ha­riton.
 
El a precizat că una dintre măsurile pe care statul român le-ar putea lua pentru a sprijini piaţa construcţiilor ar fi modificarea TVA şi a facilităţilor fiscale pentru investitorii dispuşi să înceapă noi proiecte, precum şi sprijinirea programului Prima casă şi a celui de reabilitare termică, astfel încât acestea să fie folosite în mod eficient.
 
Piaţa con­strucţiilor a fost una dintre cele mai afectate pe timp de criză, înregistrând un declin de peste 40% şi finali­zând anul anterior la o valoare de puţin peste 9 miliarde de euro, potrivit estimărilor anterioare ale Asociaţiei Române a Antreprenorilor de Construcţii (ARACO).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO