ZF Transilvania

Alexandru Blemovici va prelua conducerea lanţului de aprovizionare a fabricilor concernului german Schaeffler

Alexandru Blemovici va prelua conducerea lanţului de...

Autor: Laurentiu Cotu

03.10.2017, 16:49 376

Alexandru Blemovici, care a condus timp de 13 ani fabrica de componente auto Schaeffler din Braşov, va prelua din acestă lună conducerea departamentului ’’Supply Chain Management & Operations Industrial’’ la centrala grupului în Germania, se arată într-un comunicat emis de compania Schaeffler România. De la 1 octombrie 2017, funcţia de director general al Schaeffler România a fost prelută de Sorin Poteraş, care activează în cadrul grupului Schaeffler de peste 13 ani.

’’Deţinând o diplomă în ingineria mecanică şi cu mulţi ani de experienţă la una dintre cele mai mari fabrici din România şi din grupul Schaeffler, domnul Blemovici este amplu calificat pentru noua funcţie strategică de coordonare a activităţilor lanţului de aprovizionare şi operaţionale din divizia industrială. Domnul Blemovici a contribuit substanţial la construirea şi dezvoltarea fabricii Schaeffler de la Braşov, fiind un factor fundamental în crearea şi dezvoltarea Centrului de Inginerie, Centrului de Formare Profesională, Şcolii Profesionale Germane Kronstadt şi multe alte proiecte şi programe profesionale, educaţionale şi de responsabilitate socială’’, potrivit comunicatului de presă transmis de Schaeffler România.

Compania Schaeffler România a realizat anul trecut o cifră de afaceri de circa 1,8 mld. lei (aproximativ 399 mil. euro), un profit net de 70,5 mil. lei (15,7 mil. euro), având un număr mediu de 4.194 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Cu 87.900 de angajaţi în întreaga lume, grupul Schaeffler a general anul vânzări de aproximativ 13,3 mld. euro. Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii, din 50 de ţări, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO