ZF Transilvania

Banca Transilvania a luat de 20 mil. euro de la IFC

11.06.2004, 00:00 10

Banca Transilvania a semnat ieri cu International Finance Corporation (IFC), membra a grupului Bancii Mondiale un contract de imprumut in valoare de 20 milioane de euro pentru finantarea creditelor imobiliare acordate de banca.
"Banca Transilvania este foarte optimista cu privire la viitorul pietei creditului ipotecar in Romania. Acesta este motivul pentru care am hotarat sa devenim un participant major pe acest segment de piata. Noua facilitate va permite BT sa se dezvolte si mai mult de acum incolo," spune directorul general al Bancii Trabnsilvania, Robert Rekkers.
Banca Transilvania detine in prezent un portofoliu de 7.000 de  credite imobiliare in valoare de 60 de milioane de dolari, reprezentand 10% din piata romaneasca a creditarii pentru locuinte. Reprezentantii bancii estimeaza ca finantarea IFC ii va permite sa acorde inca 2.000 de credite ipotecare cu scadente de pana la 15 ani.
"Furnizand fondurile pentru sistemul de ipotecare primara, IFC va face cumpararea unei locuinte mai accesibila, contribuind totodata la dezvoltarea in profunzime si crestere a lichiditatii pietelor financiare din Romania. In plus, investitia va stimula dezvoltarea industriei constructiilor si a sectoarelor conexe," a declarat Peter Woicke, vicepresedinte executiv al IFC.
Banca Transilvania este a 12-a ca marime din Romania si una din principalele banci regionale din tara, oferind o gama larga de servicii bancare celor peste 260.000 persoane fizice si 50.000 societati care ii sunt clienti. In decembrie 2003, Banca Transilvania detinea 2,0% din totalul depozitelor bancare si 2,5% din totalul imprumuturilor bancare din Romania.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO