ZF Transilvania

Boc isi cauta un ?city manager"

29.09.2004, 00:00 22



Primaria clujeana va avea un "city manager" cel mai tarziu anul viitor, potrivit declaratiilor primarului Emil Boc. Acesta va fi subordoant direct primarului si va fi angajat in baza unui contract de performanta.



Emil Boc spune ca vrea sa implementeze si in primaria cluejana acest tip de post deoarece in marile primarii din Europa si Statele Unite functia de "city manager" este deja o necesitate practica. El a explicat ca in SUA exista doua feluri de "city manageri", in functie de competenta pe care o arata primarii. In Cluj-Napoca, city managerul va gestiona proiectele existente in derulare intre primar si Consiliul Local si va avea "o imagine integratoare" asupra tuturor activitatilor primariei.



Conform primarului, city managerul reprezinta, insa, doar un pas dintr-un lung sir de programe menite sa asigure dezvoltarea durabila a Clujului. Emil Boc a anuntat la inceputul saptamanii ca pana la finele anului 2004 va finaliza un program de dezvoltare pe termen scurt, mediu si lung pentru municipiul Cluj-Napoca. In realizarea acestui program vor fi utilizate expertize profesionale realizate de catre specialistii universitatilor clujene. Mai mult, primarul a spus ca doreste implementarea unor programe internationale specializate pe administratie publica locala, in colaborare cu experti straini.



"In prezent, primaria este supusa unor teste pentru reforma administrativa. In final vom sti care este punctul 0 de reper pentru programul pe care vrem sa-l implementam", a spus primarul Boc, explicand prezenta in primarie a unor echipe de specialisti americani ce vor sa implementeze un program de tip GRASP in 9 orase ale tarii. In cele 9 orase va fi implementat un program de administratie ce cuprinde 3 componente specifice: un ghiseu unic de consultanta, un centru de informare si "city manager"-ul deja amintit. Tot la inceputul saptamanii Emil Boc a semnalat implicarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare in reforma administratiei municipiului Cluj-Napoca. Reprezentantii acesteia vor oferi solutii alternative pentru finantarea parking-ului din Mihai Viteazul, a modernizarii transportului in comun si a refacerii fatadelor de cladiri din centrul orasului.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO