ZF Transilvania

BOS Automotive intra in seria furnizorilor pentru Dacia Logan

25.11.2005, 20:46 25

Compania BOS Automotive Products SCS Romania, subsidiara firmei germane BOS GmbH&Co.KG, lider mondial in productia de parasolare si sisteme de compartimentare a interiorului pentru industria automobilelor, a anuntat incheierea unui contract cu Renault pentru realizarea de parasolare pentru noul model Dacia Logan.

"Deocamdata, in Romania nu avem clienti, dar datorita lansarii in productie a noilor modele Dacia Logan acest lucru se va schimba in viitorul apropiat. Renault este clientul nostru de mult timp. Practic, acest contract inseamna o premiera doar in sensul in care productia noastra este pentru prima data destinata pietei interne", a declarat pentru ZF Transilvania Joris Gerardus, directorul general BOS Romania.

Oficialul companiei nu a dorit sa ofere detalii despre conditiile contractuale sau despre capacitatile de productie.

BOS Romania estimeaza pentru anul in curs o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, cu 26% mai mare decat cea inregistrata in 2004, cand cifra de afaceri a companiei a fost de 31,6 milioane de euro.

"Avand in vedere numarul mare de proiecte destinate in special noilor modele lansate de clientii nostri, pentru anul 2006 estimam ca vom atinge 50 de milioane de euro la nivelul cifrei de afaceri", a declarat Gerardus.

Printre clientii societatii se numara producatori de renume in industria auto precum Renault, Daimler&Chrysler, Ford, Volkswagen, BMW, Porsche, Opel, Audi,Toyota, Landrover si Fiat.

"Produsele noastre acopera toata paleta de complexitate, de la sisteme de actionare manuale pana la cele mai noi sisteme electronice aparute in domeniu", a mai spus directorul BOS Romania.

Concernul german a intrat pe piata romaneasca in 2001 prin infiintarea companiei BOS Automotive Products Romania la Arad, in Zona Libera Curtici-Arad, pe platforma aeroport. Germanii au ales Aradul datorita facilitatilor fiscale oferite de Zona Libera, dar si pentru ca orasul este aproape de fabrica din Ungaria, transferul de marfuri realizandu-se cu usurinta. Pana in prezent, valoarea totala a investitiilor realizate la Arad depaseste 17 milioane de euro.

Reprezentantul companiei spune ca vestul tarii va continua sa atraga investitori in domeniul componentelor auto.

"In Romania, tendinta in domeniu este in crestere, in special in zona de vest, pentru ca multi produ-catori de componente auto din strainatate isi orienteaza comenzile si productia inspre aceasta zona, atrasi de costul redus al fortei de munca, de calificarea personalului si de posibilitatile logistice bune", a explicat Gerardus.

Productia in fabrica de la Arad a inceput in decembrie 2002, cu 50 de angajati, iar in 2003, primul an de productie, cifra de afaceri a fost de 14 milioane de euro. In prezent, BOS Romania are 450 de angajati.

"Numarul angajatilor este in crestere, intrucat in aceasta perioada se fac angajari datorita cresterii volumului comezilor", a mai spus directorul general al firmei.

Sectorul componentelor auto a adus anul acesta cele mai mari investitii greenfield, iar autoritatile estimeaza ca aceasta tendinta se va mentine si anul viitor avand in vede faptul ca mai multi producatori din domeniu si-au exprimat intentia de a veni in Romania. Investitorii interesati de investitii in acest sector provin din Germania, Spania sau Portugalia. De altfel, investitorii germani au deja o prezenta foarte importanta si in activitatea de productie de componente auto in Romania, acestia investind sau avand in plan investitii cumulate de peste jumatate de miliard de euro.

alina.pahoncia@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO