ZF Transilvania

Cancel spune ca nu demisioneaza

29.04.2004, 00:00 38



Seful Garzii Financiare Arad (GFA), Daniel Cancel, a raspuns ieri acuzatiilor aduse de Autoritatea Nationala de Control (ANC), sustinand ca nu a avut relatii preferentiale cu nici o firma, dar a recunoscut ca este prieten cu patronul firmelor Belsirim, Emil Siegmeth.



"Nu este nici un secret ca patronul firmelor Belsirim, Emil Siegmeth, imi este prieten, dar asta nu mi-a afectat munca de comisar sef. Am fost acuzat ca nu am facut controale la firmele lui Siegmeth, ceea ce este fals. Chiar colegi de la Garda Centrala au venit si au verificat toate firmele Belsirim si au facut-o si colegii mei din Arad", a declarat Cancel.



El a afirmat ca nu a primit nici un autoturism de la Siegmeth si ca l-a imprumutat o singura data pentru o deplasare in Ungaria. "Nu mi se pare firesc sa fiu acuzat pentru ca locuiesc intr-o vila care, de fapt, nu a fost niciodata a mea, ci a cumnatei mele", a mai spus Cancel. Seful GFA a insistat ca, sub conducerea sa, Garda a avut rezultate bune si ca verificarile ANC s-au facut "ilegal, in baza unor sesizari anonime, contrar regulamentelor". Seful GFA sustine ca nu va demisiona si ca eventual poate sa fie rechemat la Garda Centrala, de unde a fost detasat in 2000.



Comisarul sef al Garzii Financiare Arad, Daniel Cancel, este in atentia Parchetului National Anticoruptie de peste trei luni, PNA solicitand, marti, ministrului controlului, Ionel Blanculescu, toate informatiile legate de acesta, a declarat procurorul inspector Alexandru Chiciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO