ZF Transilvania

Complex de locuinte la Alba Iulia de 12 mil. euro

30.05.2005, 20:34 24

Compania de constructii italiana Pomponio intentioneaza sa investeasca in urmatorii trei ani peste 12 mil. euro pentru construirea unui complex de locuinte in Alba Iulia.

"Blocurile se vor construi pe un teren cu suprafata de 38.000 de metri patrati, achizitionat in 2001. Am concesionat, de asemenea, de la Primaria Alba Iulia, o locatie de aproximativ 700 de metri patrati unde saptamanile urmatoare va fi demarata constructia unui bloc", a declarat Luca Anversa, presedintele companiei.

Firma din Alba Iulia desfasoara activitati imobiliare si la Sebes, unde are in plan constructia a peste 35 de case. "Avem un teren de 60.000 de mp, unde am finalizat 10 case, care sunt deja vandute, iar la restul se va incepe constructia anul acesta", a adau-gat Luca Anversa.

Compania realizeaza si constructii industriale, iar printre clientii sai pe acest domeniu se numara Holzindustrie (fabrica de cherestea), Ciatti (fabrica de mobila), Casagrande (fabrica de masini pentru furaje) si Savini (fabrica de mobila).

In prezent, societatea negociaza preluarea unor active de aproximativ 5.000 de metri patrati in cadrul statiei de betoane Transilvania Cement, firma apartinand Grupului Energo Instal.

"Investitia totala, in achizitie si modernizare, se va cifra la aproximativ 1,7 milioane de euro. Intentionam sa achizitionam instalatii noi pentru statia de betoane si in paralel sa continuam activitatea productiva", a mai spus Anversa. Conducerea Grupului Energo Instal a confirmat negocierile, fara a preciza valoarea contractului.

"Nu avem deocamdata un acord definitiv, insa intentionam sa transferam o parte din activele noastre catre Transilvania Cement, deoarece obiectul principal de activitate al Grupului sunt instalatiile, si nu constructiile", a precizat Mircea Costin, director general al Grupului Energo Instal.

Pomponio mai detine o statie de betoane in Alba, cu o suprafata de 26.000 de metri patrati, si intentioneaza ca in viitorul apropiat sa cumpere alte doua statii.

"Nu ne-am hotarat deocamdata asupra locatiilor, stim doar ca vom face aceste achizitii anul acesta", a mai declarat Luca Anversa.

Oficialul firmei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 16,5 mil. euro, in crestere cu 10% fata de 2004. "Piata constructiilor civile si industriale este in plin avant in Romania, avand in vedere faptul ca exista o cerere foarte mare de locuinte pe piata", a precizat acesta.

Pe langa departamentele de betoane si constructii, firma a dezvoltat in ultimii ani si segmentul de productie.

"Detinem o fabrica la Sebes, unde producem prefabricate din beton. Investitia in acest punct de lucru a fost finalizata in 2003 si

s-a ridicat la aproximativ 2,5 mil. euro. Avem aici si un laborator in care incercam sa diversificam productia", a mai spus Anversa.

Compania a fost infiintata in 2001, are ca actionar majoritar pe arhitectul italian Luca Anversa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO