ZF Transilvania

Concesionarii Renault mizeaza pe dublarea vanzarilor in Transilvania

05.05.2004, 00:00 52



Concesionarii Renault estimeaza ca anul acesta vanzarile in Transilvania se vor dubla in conditiile in care doar in judetul Cluj au fost comercializate de la inceputul anului 70 de unitati, adica aproape jumatate din tot ce s-a vandut in intrega regiune anul trecut.



"Pe primele luni ale acestui an au fost vandute 70 de unitati, si se asteapta o dublare a numarului acestora pana la sfarsitul anului. La nivel national, Renault a ajuns in luna martie la 1.900 de vehicule facturate catre clienti", a declarat Tudor Carje, director vanzari T I Suerom Auto, concesionarul Renault din Cluj. Potrivit datelor furnizate de Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile, in 2003, Renault a vandut in toata Transilvania 139 de autovehicule comerciale usoare.



Luna trecuta, Renault Romania a demarat o actiune de promovare a produselor comercializate. Evenimentul va dura 77 de zile, perioada in care vor fi strabatute 22 de orase din toata tara. "Gama de autoturisme Renault este bine reprezentata pe piata romaneasca, dar oferta vehiculelor utilitare are nevoie de o promovare mai eficienta. Nu vrem sa devenim de la inceput lideri de piata in Romania, ci dorim ca potentialii clienti sa se familiarizeze cu oferta noastra, sa cunoasca produsele si desigur, sa le cumpere", spune Dragos Nica, director pe Transilvania al Renault Romania.



Intre 3 si 5 mai Caravana de Vehicule Utilitare Renault s-a aflat la Cluj, iar clujenilor le-a fost prezentata atat gama de utilitare si modelele Kangoo, Trafic si Master, cat si oferta de finantare, rezultata din colaborarea Renault Romania cu RCI Leasing Romania. "Punem la dispozitia clientilor interesati de achizitionarea unui autovehicul utilitar o dobanda promotionala de 9,9%. Oferta este dedicata tuturor modelelor Vehicule Utilitare Renault si este valabila pana in 31 iulie 2004", spune Ciprian Carabiber, manager finantare al RCI Finantare Romania. La nivel global, RCI Banque, filiala a constructorului francez Renault, a finantat peste un milion de vehicule, cu o valoare de 10 miliarde euro, reprezentand 36,4% din vanzarile Renault si Nissan in Europa. In 2003, produsele grupului Renault au beneficiat de o finantare de 60 milioane de euro din partea RCI Leasing Romania.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO