ZF Transilvania

Francezii merg in concediu cu rulote romanesti

19.05.2004, 00:00 60

Societatea Eurocompozite SRL din Bistrita a incheiat recent un contract in valoare de 2,5 milioane de euro pe an pentru a livra in Franta caroserii pentru autovehicolele de camping ce vor fi doatate inclisiv cu mobilier si obiecte sanitare, produse de aceeasi societate.


"Este un contract in valoare de 2,5 milioane euro pe an si se desfasoara pe perioada nelimitata", a declarat pentru ZF Transilvania Tanase Dumitru, managerul societatii.


Obiectul principal de activitate al societatii consta in productia si desfacerea pe piata interna si externa a articolelor confectionate din poliesteri armati din fibra de sticla si marmura compozita. Printre articolele pe care Eurocompozite le confectioneaza se numara statii de autobuz, mobilier pentru bucatarie, obiecte sanitare, tomberoane si pubele. In plus, societatea produce si suprastructurile de Dacia 1304 (pick-up), cat si cele pentru Dacia 1305 si 1307 (pick-up).


Daca in anul 2002 cifra de afaceri de 520.000 euro a fost data in procent de 90% de desfacerea pe piata interna, compania si-a schimbat directia de actiune si s-a indreptat spre piata externa. Astfel, in 2003 raportul s-a inversat, cifra de afaceri crescand totodata cu 38,5%. Managerul societatii estimeaza pentru anul 2004 o crestere a cifrei de afaceri cu 30% fata de anul precedent. Conducerea firmei considera ca procentul de 90% export va se mentine si in anul in curs, principalele piete de desfacere fiind Franta si Olanda


"Am preferat sa ne orientam spre piata externa deoarece este o piata sigura si constanta. Pe langa acesta colaborarea cu partenerii straini ne permite si o permanenta retehnologizare a activitatii pentru ca produsele noastre sa corespunda din punct de vedere calitativ cu standardele impuse de Uniunea Europeana", a mai spus Dumitru.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO