ZF Transilvania

Investitorii din Padova cuceresc Clujul

07.07.2004, 00:00 19



Investitiile italiene din judetul Cluj se afla pe primul loc raportat la numarul total al prezentelor straine in judet si pe pozitia a cincea ca volum investitional. In Cluj sunt inregistrate peste 800 de firme cu capital mixt romano-italian, majoritatea acestora fiind din regiunea Padova. Guvernului italian, in baza legii referitoare la participarea Italiei in procesul de stabilizare, reconstructie si dezvoltare a tarilor din Balcani, a oferit o de peste 100.000 de euro pentru infiintarea Centrului de Informatii Italia-Romania. "Proiectul va continua si dupa terminarea finantarii, investitia majora realizandu-se ulterior in sprijinirea celor implicati direct in implementarea acestui program", adaugat Gian Angelo Bellati, directorul Centrului Estero Veneto.



Mario Cortella, responsabil cu internationalizarea al Camerei de Comert din Padova, regiunea din care provin majoritatea investitiilor italiene prezente la Cluj, a subliniat importanta adaptarii pe plan local a investitiilor straine. "Dupa estimarile mele, la Cluj exista in momentul de fata peste 60 de investitori padovani, datele exacte privind numarul lor reprezentand una dintre prioritatile Centrului de Informatii-Italia-Romania", a spus Mario Cortella.



Centrul ofera sprijin financiar si informational oamenilor de afaceri italieni interesati de mediul economic clujean. "Principalul obiectiv al CentRO este de a acorda un prim serviciu informativ pentru intreprinzatorii romani si italieni care-si propun sa colaboreze", a mai afirmat Gian Angelo Bellati, principalul promotor al programului. Deschiderea oficiala a Centrului s-a realizat in prezenta ambasadorului Italiei in Romania, Stefano Ronca, care a subliniat importanta Centrului in integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Oficialul italian, prezent pentru prima data la o astfel de inaugurare, a tinut sa precizeze utilitatea acestei initiative bilaterale care va contribui la consolidarea raporturilor dintre cele doua tari.



La Cluj, proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, din 15 ianuarie 2004 pana in 14 iulie 2005. Centre de informatii similare au fost deschise deja in Braila, Constanta, Iasi si Timisoara, dupa Cluj urmand a fi inaugurate centrele din Brasov si Ploiesti. "Se vorbeste foarte mult despre Bucuresti si Timisoara, dar ar trebui sa se tina cont de faptul ca zona Clujului este a treia ca importanta a investitiilor italiene in Romania", a declarat Enrico Pollo, presedintele Asociatiei Intreprinzatorilor italieni in Romania.  transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO