ZF Transilvania

Noul sef al ING Asigurari: ne vom uita si la persoanele cu venituri reduse

30.09.2004, 00:00 19



ING Asigurari se va concentra de acum incolo mai mult pe zona oamenilor cu venituri reduse si a produselor de asigurari de viata mai simple, de protectie, in scopul extinderii segmentul de piata atins, a spus ieri Bram Boon, care va fi noul director al companiei.



Boon va prelua in curand conducerea firmei dupa ce Violeta Ciurel, care detine aceasta pozitie de 5 ani, va pleca sa lucreze la Amsterdam, la sediul central al companiei olandeze, pe pozitia de general manager global pensions -director general pentru pensii- in cadrul ING Group.



"Pentru noi, provocarea va fi extinderea pietei tinta. Cred ca este cazul sa ne adresam mai mult segmentului de populatie cu venituri mai reduse, iar extinderea retelei de agentii a ING ne va ajuta in aceasta directie", a explicat Boon.



ING Asigurari, fosta pana anul acesta ING Nederlanden, a fost perceputa pana acum in piata asigurarilor ca o companie care se adreseaza in principal oamenilor cu castiguri medii si inalte.



De asemenea, Boon a mai spus ca firma va pune mai mult accent pe vanzarea produselor de protectie - asigurarile "simple" de deces sau mixte de viata. "Cred ca de aceste produse este nevoie in piata", a spus el.



ING a fost pana acum promotorul celor mai nou produse din piata asigurarilor de viata, fiind primul furnizor din industrie care a vandut asigurari de viata de tip unit-linked. Acest tip de asigurare ofera mai multa flexibilitate asiguratilor, dar transfera riscul asupra lor.



Olandezul Bram Boon, 48 de ani, a fost pana acum director de vanzari in cadrul companiei, are o experienta de peste 20 de ani in sectorul asigurarilor si a mai lucrat pentru ING in Olanda si Indonezia.



Inlocuirea unui roman cu un strain la conducerea unei companii multinationale este o miscare neuzuala pentru piata romaneasca, unde de obicei expatii, dupa ce creaza o companie cu capital strain de la zero, sunt inlocuiti de romani formati in cadrul firmei. De altfel, asa s-a si intamplat in 2000, cand Violeta Ciurel a preluat conducerea firmei de la un alt olandez.



Boon a explicat situatia de acum prin nevoia unei "sinergii a experientei". "Experienta internationala este foarte importanta. Dar cultura ING in intreaga lume este, intr-adevar, de incepe si dezvolta afacerea cu expati si apoi de incuraja managementul local", a spus el.



ING a intrat pe piata asigurarilor de viata din Romania in 1997 si a urcat rapid la o cota de circa 50% din piata. Afacerile companiei au fost de circa 70 milioane de euro anul trecut. Boon a spus ca inca nu a fost aprobat bugetul pentru anul viitor.
sorin.pislaru@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO