ZF Transilvania

Primăria Iaşi are în plan construirea unei săli polivalente de 81 mil. euro

Primăria Iaşi are în plan construirea unei săli...

Autor: Laurentiu Cotu

14.06.2023, 18:11 247

Primăria Iaşi are în plan un proiect de investiţii de 400 mil. lei (81 mil. euro), ce urmează să fie finanţat de Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru construirea unei săli polivalente, pe un teren al municipalităţii aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Până în prezent primăria Iaşi a finalizat şi trimis Companiei Naţionale de Investiţii studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuţie, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru amplasament (Moara de Vânt-Podgoria Copou), certificatul de urbanism, avizul de mediu, cel de la Autoritatea Aeronautică, autorizaţia de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Iaşi.

Odată cu completarea documentaţiei, urmează obţinerea finanţării printr-o decizie guvernamentală, organizarea licitaţiei şi demararea lucrărilor.

’’Am semnat autorizaţia de construire pentru Sala Polivalentă <Regina Maria>. Contăm în continuare pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect, care va fi preluat şi finanţat de Compania Naţională de Investiţii.’’, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iaşi.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO