ZF Transilvania

Proiect european de 55 mil. lei pentru realizarea unui nou parc industrial la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

26.04.2013, 13:26 355

Consiliul Judeţean Cluj a câştigat un proiect european în valoare de aproximativ 55 mil. lei (12,5 mil. euro), din care peste 14,3 mil. lei (circa 3,3 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă din fondul european de dezvoltare regională, pentru realizarea unui nou parc industrial, Tetarom IV, în localitatea Feleacul din judeţul Cluj. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi la Cluj de către reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia de dezvoltare regională Nord-Vest, Consiliul Judeţean Cluj şi comuna Feleacu.

Proiectul prevede crearea infrastructurii de bază necesară funcţionării unui parc industrial prin realizarea de platforme şi drumuri, reţele de alimentare cu apă, de canalizare, de alimentare cu gaz, racord electric de la reţelele  de 110 kV şi 20 kV şi staţie de transformare, clădire de birouri. În momentul de faţă Consiliul Judeţean Cluj deţine trei parcuri industriale în judeţul Cluj, Tetarom I, Tetarom II şi Tetarom III, unde activează companii precum Emerson, EnergoBit sau De’Longhi.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO