ZF Transilvania

Proiectul Tower Park este finalizat in proportie de 30%

Proiectul Tower Park este finalizat in proportie de 30%

Investitia anuntata pentru realizarea proiectului Tower Park este estimata la 60 milioane de euro

23.10.2008, 21:11 83

Dezvoltatorul imobiliar Tower, detinut de un grup de investitori americani, a anuntat ca în primavara anului 2010 va finaliza proiectul Tower Park, investitia totala urmand sa se ridice la aproximativ 60 de milioane de euro. In prezent 80% din apartamentele situate în corpurile A si B din Tower Rezidential au fost vandute, în total urmand sa fie construite, pana în anul 2010, 475 de apartamente.

Complexul Tower Park este un ansamblu rezidential format din trei blocuri zgarie-nori de 18 etaje, acesta fiind al doilea cel mai inalt proiect imobiliar din Cluj-Napoca, dupa cel de 20 de etaje aprobat pentru constructie pe Calea Turzii. Dezvoltatorul imobiliar Tower va mai construi un hotel cu restaurant si functiuni conexe specifice, cu 6 etaje, centru comercial si birouri, cu 5 si 10 etaje.
„In prezent au fost finalizate toate lucrarile din faza de preconstructie a proiectului Tower Park, o treime din lucrarile la hotel si la centrul de business, iar toate cele patru corpuri din Tower Rezidential au depasit faza de infrastructura’’, a declarat pentru ZF Transilvania Michael Chezan, director de proiect Tower Park.
Potrivit reprezentantului dezvoltatorului imobiliar Tower, în momentul de fata la acest proiect lucreaza 80 de persoane. Finalizarea hotelului din cadrul proiectului Tower Park este prevazuta pentru luna decembrie a anului viitor, reprezentantii companiei anuntand ca în prezent sunt în discutii cu doua lanturi hoteliere pentru afilierea hotelului la unul dintre ele.
Din totalul investitiei de aproximativ 60 de milioane în proiectul Tower Park, 60% din bani sunt destinati pentru finalizarea zonei rezidentiale, restul de 40% pentru zona comerciala, iar, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului imobiliar, în prezent a fost investita 25% din aceasta suma.
Potrivit oficialilor companiei, 25%-30% din costul total constructiei reprezinta lucrarile de infrastructura, suprastructura (parter pana la etajele 12, respectiv 18) reprezinta 30% din costuri, restul costurilor fiind lucrarile de arhitectura si finisajele.
„Pretul unitatilor locative nu a crescut fata de anul trecut, acesta fiind de 945 de euro metru patrat pentru apartamente si 2.000 de euro metru patrat pentru penthouse-uri’’, spune Michael Chezan. Apartamentele au o suprafata care variaza de la 56 la 127 de metri patrati. Cu toate acestea, un apartament de doua camere cu 56 de metri patrati costa anul trecut, în momentul demararii proiectului, aproximativ 75.000 de euro (TVA inclus), iar acum aceleasi apartamente se vand cu aproximativ 53.000 de euro. 
Doru Lupeanu, reprezentantul agentiei imobiliare Grup de Lux, compania care colaboreaza cu Tower pentru comercializarea apartamentelor, a sustinut ca înainte de demararea vanzarilor au existat mai multe rezervari de apartamente, solicitate de diferiti clienti, dar nu a dorit sa faca publice sumele platite sau identitatea acestora.
„Tower Park” este al doilea proiect demarat de compania Tower la Cluj. Conceptul propus de compania americana este un ansamblu de trei turnuri rezidentiale de 18 etaje si 4 turnuri de 12 etaje, însumand un numar de 470 de apartamente, un centru de afaceri, un hotel si spatii subterane de parcare.
Oficialii dezvoltatorului american sustin ca decizia pentru demararea primelor proiecte în Cluj-Napoca s-a luat dupa studierea în 2007 a pietei imobiliare din Transilvania, orasul fiind plasat pe primul loc în prioritatile companiei. Reprezentantii companiei au anuntat ca intentioneaza sa mai demareze anul viitor alte patru proiecte imobiliare, dintre care doua la Cluj si doua la Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO