ZF Transilvania

Sfarma piatra din Romania pentru austrieci

05.05.2004, 00:00 33



Comelf SA Bistrita, companie specializata in constructia de masini, a incheiat un contract in valoare de 1,3 mil. euro cu firma austriaca Hartl pentru realizarea unui utilaj de sfaramat piatra. Utilajul va fi construit in cadrul fabricii Tera, parte a Comelf Bistrita. "Nici noi si nici firma Hartl nu am incheiat acest contract pentru valoarea lui, ci cu intentia de a continua colaborarea in urmatorii 4-5 ani", a declarat pentru ZF Transilvania Ovidiu Cretu, directorul fabricii Tera. El a adaugat ca prototipul noului utilaj va fi livrat la sfarsitul lunii iulie a acestui an.



"Noi nu realizam toate componentele utilajelor. Partenerii nostri de afaceri ne pun la dispozitie piese cum ar fi motorul central al masinii sau grupurile hidraulice pe care ei le procura de la firme specializate. Este o varianta care ne convine si noua pentru ca altfel ar trebui sa le achizitionam noi si asta ar fi insemnat blocarea fondurilor pe o perioada lunga de timp pe care noi nu ne-o permitem", a mai spus managerul Tera.



Pana in 1990, produsele realizate de Tera erau destinate in special pietei cineze sau tarilor din Orientul Mijlociu. Dupa intrarea in sistemul concurentei de piata libera societatea si-a indreptat atentia spre vestul Europei, astfel ca acum exporturile se indreapta spre Italia, Germania, Austria, Norvegia si Franta. Tera a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 2,9 mil. euro, cu un profit de 267.000 euro. Pentru 2004 directorul fabricii preconizeaza o cifra de afaceri de 3,2 mil. euro, cu un profit de 320.800 euro.
transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO